Skredkurs

Vi arrangerer ulike typer skredkurs med ulik varighet. Du får en god innføring til trygge toppturer med både 1 og 2 dagers skredkurs. Dersom du ønsker å ha mer tid i felten, gå litt mer i dybden, eller har planer om å bli godkjent skredinstruktør bør du velge et 3 dagers NF kurs.

Vi har ikke satt opp flere kurs i 2023, men arrangerer kurs på forespørsel. Ta kontakt for et skreddersydd opplegg. Klikk her for prisliste.


Grunnkurs skred2 dager

Er din inngangsbillett til trygge toppturer på ski. Her får du en grundig teoretisk og praktisk innføring i hvordan du unngår å bli tatt i snøskred slik at turene dine oppleves like trygge for deg og for de som sitter hjemme og venter på deg. Kurset tar utgangspunkt i læringsmålene i den nasjonale standarden (NF), men er noe kortere. Kurset arrangeres som to «lange» turdager (7-8 timer) hvor teorien er integrert i uteundervisningen.

Fordelen med et 2-dagers kurs er at du slipper å ta fri fra jobb. 

Les mer her

Videregående skredkurs – 2 dager

Dette kurset er for deg som ønsker å bli tryggere på å gjøre egne vurderinger og å ta egne valg i fjellet. Under kurset har vi fokus på tursituasjonen og å ta praktiske avgjørelser underveis. 

Et viktig tema for kurset er å innarbeide en systematisk tilnærming til å vurdere skredfare som inkluderer hvordan vi kan bruke ulike stabilitetstester, prosesstenkning, snøomvandling og prosesser i snødekket for å finne god og trygg snø. Vi vil også se på flere metoder og ulike scenarier for kameratredning.

Les mer her

NF sertifiserte skredkurs – 3 dager

Vi arrangerer både grunnkurs og videregående skredkurs som 3 dagers NF-sertifiserte kurs. Disse kursene følger malen til nasjonal standard fra Norsk Fjellsportforum (NF). Ved å bruke en ekstra dag på tur har vi bedre tid til å gå mer i dybden og bredden. Det er også mer fokus på snø og hva som skaper et ustabilt snødekke. Dersom du ønsker å bli NF godkjent skredinstruktør er det påkrevd at du tar et NF godkjent kurs.

Fordelen med et 3-dagers kurs er at du får mer verdi for pengene og kan gå i dybden på flere temaer.

Les mer her

Sesongkurs skred: Jakten på den gode og trygge snøen

Dette er en helt ny og unik type kurs for alle som ønsker seg en mer helhetlig og systematisk innføring i temaene skred og sikker ferdsel i vinterfjellet enn det som er mulig på et 2 eller 3-dagers kurs. Vi legger opp til høy grad av personlig tilpasning slik at kurset også passer til deg som har en del kurs og erfaring med ferdsel i skredterreng fra før og som ønsker å fordype seg i ski og skred.

Les mer her

Vi arrangerer også andre kurs ved forespørsel

Ønsker du et skreddersydd opplegg eller et kurs for dine ansatte?

Ta kontakt via e-post: tromsopowderguides@gmail.com