Skredkurs

Vi arrangerer ulike typer skredkurs med ulik varighet. Du får en god innføring til trygge toppturer med både 1 og 2 dagers skredkurs. Dersom du ønsker å ha mer tid i felten, gå litt mer i dybden, eller har planer om å bli godkjent skredinstruktør bør du velge et 3 dagers NF kurs.

Klikk på bildene for booking av kurs


Grunnkurs skred2 dager

Er din inngangsbillett til trygge toppturer på ski. Her får du en grundig teoretisk og praktisk innføring i hvordan du unngår å bli tatt i snøskred slik at turene dine oppleves like trygge for deg og for de som sitter hjemme og venter på deg. Kurset tar utgangspunkt i læringsmålene i den nasjonale standarden (NF), men er noe kortere. Kurset arrangeres som to «lange» turdager (7-8 timer) hvor teorien er integrert i uteundervisningen.

Fordelen med et 2-dagers kurs er at du slipper å ta fri fra jobb. 

Les mer her

Videregående skredkurs – 2 dager

Dette kurset er for deg som ønsker å bli tryggere på å gjøre egne vurderinger og å ta egne valg i fjellet. Under kurset har vi fokus på tursituasjonen og å ta praktiske avgjørelser underveis. 

Et viktig tema for kurset er å innarbeide en systematisk tilnærming til å vurdere skredfare som inkluderer hvordan vi kan bruke ulike stabilitetstester, prosesstenkning, snøomvandling og prosesser i snødekket for å finne god og trygg snø. Vi vil også se på flere metoder og ulike scenarier for kameratredning.

Les mer her

NF sertifiserte skredkurs – 3 dager

Vi arrangerer både grunnkurs og videregående skredkurs som 3 dagers NF-sertifiserte kurs. Disse kursene følger malen til nasjonal standard fra Norsk Fjellsportforum (NF). Ved å bruke en ekstra dag på tur har vi bedre tid til å gå mer i dybden og bredden. Det er også mer fokus på snø og hva som skaper et ustabilt snødekke. Dersom du ønsker å bli NF godkjent skredinstruktør er det påkrevd at du tar et NF godkjent kurs.

Fordelen med et 3-dagers kurs er at du får mer verdi for pengene og kan gå i dybden på flere temaer.

Les mer her

Sesongkurs skred: Jakten på den gode og trygge snøen

Dette er en helt ny og unik type kurs for alle som ønsker seg en mer helhetlig og systematisk innføring i temaene skred og sikker ferdsel i vinterfjellet enn det som er mulig på et 2 eller 3-dagers kurs. Vi legger opp til høy grad av personlig tilpasning slik at kurset også passer til deg som har en del kurs og erfaring med ferdsel i skredterreng fra før og som ønsker å fordype seg i ski og skred.

Les mer her

Vi arrangerer også andre kurs ved forespørsel

Ønsker du et skreddersydd opplegg eller et kurs for dine ansatte?

Ta kontakt via e-post: tromsopowderguides@gmail.com