NF grunnkurs skred

3 dager

Dette er det perfekte kurset for deg som ønsker å bli tryggere på å gjøre egne vurderinger og å ta egne valg i Tromsøfjellene og som ønsker å få inspirasjon til nye trygge toppturer i regionen.

Mer tid til læring og tur

Et NF grunnkurs skred er din inngangsbillett til trygge toppturer på ski. Her får du en grundig teoretisk og praktisk innføring i hvordan du unngår å bli tatt i snøskred slik at turene dine oppleves like trygge for deg og for de som sitter hjemme og venter på deg.

NF kurset følger malen til nasjonal standard. Ved å bruke en ekstra dag på tur har vi bedre tid til å gå mer i dybden og bredden. Det er også mer fokus på snø og hva som skaper et (u)stabilt snødekke. Dersom du ønsker å bli NF godkjent skredinstruktør er det påkrevd at du tar et NF godkjent kurs.

Fordelen med et 3-dagers kurs er at du får mer verdi for pengene og kan gå i dybden.

Varighet

3 dager (3 turdager)

Hva lærer du?

Kurset følger den nasjonale standarden (NF) for grunnkurs skred i alpint terreng. Kurset arrangeres som tre turdager hvor teorien er integrert i uteundervisningen. Fordelen er at du får en grundig innføring i skredfaget.

Hovedmålet med kurset er at du skal kunne gå på trygge toppturer vinterstid fra egen maskin. Det betyr at du lærer å:

  • Gjenkjenne og unngå skredterreng, 
  • Utføre kameratredning, 
  • Bruke relevant utstyr, 
  • Finne informasjon om skredfare og snøforhold, 
  • Grunnleggende forståelse for snø og skred, 
  • Forstå betydningen av egen motivasjon og hvordan deltakelse i en gruppe har betydning for sikker ferdsel (den menneskelige faktoren). 

Pris

Se prisliste

Målgruppe

Til deg som står på ski eller brett der du kan bli tatt av skred, som på topptur eller utenfor løypene. Vi anbefaler at du har litt erfaring med å stå på ski både opp og ned. Dersom du nettopp har kjøpt dine første toppturski anbefaler vi at du melder deg på vårt toppturkurs hvor du også får en innføring i hvordan du kan unngå å bli tatt i skred og grunnlegende kameratredning.

Dersom du ønsker å bli NF godkjent skredinstruktør er det påkrevd at du tar et NF godkjent kurs.

Vi arrangerer også andre kurs ved forespørsel

Klikk her for kursoversikt