Våre instruktører

Vi bruker kun sertifiserte instruktører og lokalkjente guider med lang erfaring. Vi har et stort kontaktnett og formidler forespørsler og samarbeider med mange andre aktører. De to som driver Tromsø Powder Guides er Richard Fjellaksel og Tim Dassler.

Foto: Tim Dassler

Richard Fjellaksel

Sertifisert skredinstruktør i alpint terreng nivå 2 (NF, Norsk Fjellsportforum). Har i tillegg observatørkurs fra NVE og er aktiv instruktør for DNT i vinterfjellet (turledelse og skredkurs). Richard er opprinnelig fra Narvik der han vokste opp med slalom og toppturer. Han er ellers utdannet Farmasøyt med en doktorgrad i radiokjemi. Forsker og underviser til daglig ved UNN og UiT. Han er gift og har to døtre.  

Foto: Jonas Larsen Hilmo

Tim Dassler

Sertifisert skredinstruktør i alpint terreng (NF, Norsk Fjellsportforum). Har flere års erfaring fra vinterfjellene og har i tillegg observatørkurs fra NVE og turlederutdannelse fra DNT.

Tim er opprinnelig fra Tyskland og hans lidenskap for ski og det bratte friluftsliv har gjort at han har forelsket seg i Tromsø og Nord-Norge. Han har samboer og to barn. Som pedagog og ekte fjellfilosof forsker han på beslutningstaking i skredterreng og hvordan vi kan skape en bedre skredopplæring hos CARE i Tromsø. Han jobber også med risikovurdering og vurderingen av de etiske aspektene ved bruken av bioteknologi når han ikke sitter nedsnødd i en snøgrop og analyserer snøkrystaller sammen med Richard. Følg Tim på bloggen hans theavalanchephilosopher.com

Foto: Richard Fjellaksel

Thorleif Svendsen

Sertifisert skredinstruktør i alpint terreng (NF, Norsk Fjellsportforum), lokalkjent guide og ildsjel. Thorleif holder på å utdanne seg som kursleder skred innen NF systemet og har lang erfaring med å ferdes i skredterreng og hvordan trygg ferdsel kan formidles på en god måte.

Thorleif er lektor i historie og matematikk. Jobber som pedagog i Tromsø skolen. Han er ivrig friluftsmann på ski, sykkel og med joggesko på beinan. Du kjenner han kanskje fra Teleskiers bloggen hvor han har bidratt til utallige turbeskrivelser som Tromsøs toppturbefolkning har nytt godt av. I tillegg eier Thorleif firmaet SnowHow som tilbyr frilufts- og opplevelsesaktiviteter til folk flest.

Thorleif er gift, har tre barn og to snille border collie damer.

Espen Minde

NF-sertifisert instruktør innen skred og fjellklatring. Utdannet DNT turleder sommer og vinter. Norsk Folkehjelp skredmannskap. Norsk Folkehjelp kurs innen fjellsikkerhet vinter, skredredning, førstehjelp og medisinsk behandlingskurs. Espen har samboer og barn. Han eier og driver Legendary Adventure hvor han tilbyr ekte nordnorske opplevelser innen ski, klatring, sykling og nordlys.