Skredkurs Tromsø

2 dager

Dette er det perfekte kurset for deg som ønsker å bli tryggere på å gjøre egne vurderinger og å ta egne valg i Tromsøfjellene og som ønsker å få inspirasjon til nye trygge toppturer i regionen.

Kort vei, mer tid til læring og tur

Skredkurs i Tromsø og på Kvaløya er midt i blinken for deg som ikke ønsker å reise langt eller kan ta fri for å ta et skredkurs. Under kurset bruker vi fjellene i nærheten av byen og som du ser fra kjøkkenvinduet. Korte reiseveier betyr også mer tid til læring og tur.

Kurset er din inngangsbillett til trygge toppturer på ski. Her får du en grundig teoretisk og praktisk innføring i hvordan du unngår å bli tatt i snøskred slik at turene dine oppleves like trygge for deg og for de som sitter hjemme og venter på deg. Våre skredkurs i Tromsøfjellene følger nasjonal standard og orienterer seg ved tursituasjonen hvor vi har hovedfokus på å finne den gode og trygge snøen.

Varighet

2 dager (2 turdager)

Hva lærer du?

Kurset tar utgangspunkt i læringsmålene i den nasjonale standarden (NF), men er noe kortere. Kurset arrangeres som to «lange» turdager (7-8 timer) hvor teorien er integrert i uteundervisningen. Fordelen er at du slipper å ta fri fra jobb.

Hovedmålet med kurset er at du skal kunne gå på trygge toppturer vinterstid fra egen maskin. Det betyr at du lærer å:

  • Gjenkjenne og unngå skredterreng, 
  • Utføre kameratredning, 
  • Bruke relevant utstyr, 
  • Finne informasjon om skredfare og snøforhold, 
  • Grunnleggende forståelse for snø og skred, 
  • Forstå betydningen av egen motivasjon og hvordan deltakelse i en gruppe har betydning for sikker ferdsel (den menneskelige faktoren). 

Pris

2700,-/pers

2500,-/ungdom tom fylte 24 år

Målgruppe

Til deg som står på ski eller brett der du kan bli tatt av skred, som på topptur eller utenfor løypene. Vi anbefaler at du har litt erfaring med å stå på ski både opp og ned. Dersom du nettopp har kjøpt dine første toppturski anbefaler vi at du melder deg på vårt toppturkurs hvor du også får en innføring i hvordan du kan unngå å bli tatt i skred og grunnlegende kameratredning.

Skreddersydd opplegg?

Vi kan tilpasse alle våre kurs til dine ønsker. Ta gjerne kontakt for å booke et skreddersydd opplegg til deg og vennene dine: tromsopowderguides@gmail.com

NB Dette er ikke et NF kurs. Dersom du ønsker å gå videre i NF stigen, f.eks. for å bli NF skredinstruktør, da bør du sjekke ut vår NF kurs som går over 3 hele dager.

Vi arrangerer også andre kurs ved forespørsel

Klikk her for kursoversikt